Le sillage, si·llage (sie-laasj) noun, the trail of scent left behind by a perfume.

25 juli 2012

Recept: Pasta carbonara



Pasta carbonara is een van mijn favoriete gerechten om te maken. Makkelijk, snel en heel erg lekker! Omdat het bij ons regelmatig op tafel staat leek het leuk om het recept met jullie te delen, wie weet wordt het ook een van jouw favorieten! 
Benodigdheden voor 4 personen:

- Twee eieren (ik gebruik altijd vrije uitloop, omdat die kippen het beste leven hebben)
- Een bekertje slagroom van 250 ml. 
- 50 gram Parmezaanse kaas. Ik gebruik altijd flakes en schud gewoon naar smaak. 
- Een zakje grana padano, hier heb je 50 gram van nodig
- Zwarte peper
- 300 pasta, ik gebruik meestal strikjes of fusili omdat dat goed mengt. 
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram spekblokjes. 

Bereiding:

Klop de eieren los met de slagroom. Voeg de Parmezaanse kaas flakes, Grana Padano (beiden toevoegen naar smaak) en wat zwarte peper toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af, maar vang het kookvocht op. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes met nog wat zwarte peper op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Voeg een soepopscheplepel kookvocht van de pasta toe. Schep de pasta bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om. Schenk het ei-slagroommengsel en nog een soepopscheplepel kookvocht bij de pasta. Roer nog 2 min. snel om op hoog vuur. Verdeel over 4 borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en garneer het eventueel met een paar blaadjes basilicum. Lekker met een caprese salade! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten